Васил Пуров:Няма сензация в назначаването ми за директор на РДГ Кюстендил
Васил Пуров:Няма сензация в назначаването ми за директор на РДГ Кюстендил / netinfo

Няма сензация в промяната на ръководството на РДГ Кюстендил, така коментира назначението си новият директор Васил Пуров.
"Аз бях повече от 3 години извън системата на горите. Както сме работили преди, сега пак работим. И ако например след 3, 4 месеца местата с някой от тях са ни пак разменени, пак не трябва да има сензация. Защото правилата, по които работим са закон за горите и всички нормативни документи, произтичащи от него.Дейността на РДГ е в рамката на закона за горите, никой не може да си позволи да прави корекции.Разбира се, всеки има свой стил на управление и може да направи нещо малко, но не нещо съществено.Това не е стопанска организация, която да променя дейността си. Проверките, които правим и охраната, която провеждаме в горите е 24 часа и целогодишна.Заварвате ни с г-н Тодоров и г- н Маринковски на една маса да обсъждаме колегиално проблемите на регионалното управление", заяви Васил Пуров.
По идея на Василий Маринковски ще бъдат изнесени офиси в Дупница, Радомир и Перник, които да улесняват частните предприемачи в горите.
"С промените в закона за горите бяха изнесени два офиса в Перник и Дупница, където има назначени горски инспектори. Идеята е сега да продължим с това. Да изнесем продажбата на документите, превозните билети на собствениците на цехове и да им облекчим работата", коментира Василий Маринковски.
Васил Пуров коментира и извършените проверки срещу него.
"Аз бях извън системата , защото срещу мен имаше обвинения. Направени ми бяха проверки от всички институции, в Кюстендил никой не е проверяван толкова.Бях учуден, че толкова енергия на държавна беше излята срещу мен. Оказа се , че накрая това беше полезно за мен. Защото, при положение, че човек стои 20 г. като директор на едно държавно предприятие, се натрупва негатив срещу него.Сега нищо не може да каже никой срещу мен, след 2 месеца може да ме критикува, но сега не", категоричен е Васил Пуров.