Вая Драганова спечели турнир в Солун
Вая Драганова спечели турнир в Солун / netinfo

Вая Калоян Драганова спечели многобоя, при родените 2003 г. на силния международен турнир в Солун, Гърция. Състезателката на спортен клуб по художествена гимнастика "Велбъжд" спечели 3 златни медала- на без уред, въже и многобой, в конкуренция с 29 гимнастички. Треньор- Валя Машова.

Андреа Карамфилова завоюва сребърен медал в многобоя, при родените 2001 г. Десислава Илиева е трета при жените, а Надежда Георгиева спечели медали при родените 2000- та година.

Турнирът в Солун бе от 1- 3 юни, с участието на 20 клуба, от  които 6 клуба от България- ЦСКА, Левски, Левски - Триадица, Левски-Илиана,Тракия- Пловдив и Велбъжд- Кюстендил. На килима излязоха гимнастички от USA, Сан Марино, Кипър, Русия и останалите отбори бяха от Гърция.

"Нашият клуб участва с 4 гимнастички, които се представиха отлично, като се класираха на призови места и завоюваха много медали, в силна конкуренция с останалите гимнастички  и доказаха , че в Кюстендил има талантливи гимнастички, и талантливи треньорки, на които може да се разчита  в бъдеще", коментира за Дарик президентът на кюстендилския клуб Блага Шишкова.

Ето и пълното класиране:

Деца до 10 год.- родени -2003 г.

Вая Калоян Драганова- спечели 3 златни медала-  на без уред, въже и многобой, тр. Валя Машова;

Девойки- родени 2001 год.

Андреа Карамфилова- спечели 3 сребърни медал- на без уред, топка и многобой, и 1 златен медал на въже, тр.Валя Машова;

Девойки- родени 2000 год.

Надежда Георгиева - спечели 2 бронзови медала- на без уред и топка, тр. Ася Петрова; 

Жени

Десислава Илиева- спечели 2 сребърни медала- на обръч и бухалки, и 1 бронзов  в многобоя, тр. Валя Машова.

На турнира съдийстваха  Блага Шишкова и Валя Машова