Вая Драганова е сред най- добрите малки гимнастички в България
Вая Драганова е сред най- добрите малки гимнастички в България / Личен архив

Вая Калоян Драганова направи пробив за кюстендилската школа по художествена гимнастика, като се класира 5- та в многобоя и спечели бронзов медал на съчетанията без уред, по време на Държавното първенство за деца- „А" категория. Гимнастичката на треньора Валя Машова бе в конкуренция на 63 момичета от цяла България. Вая Драганова е 6- та съчетанията с въже.

Вая Драганова е сред най- добрите малки гимнастички в България
netinfo

Отборът на „Велбъжд", в състав- Вая Драганова е Леонор Божанова се класира на 5- то място от 22 клуба. Първи са „Грация"- Варна, пред „Левски- Триадица", „Чар"- Варна и „Левски Илияна"- София.
„Не сме имали такива успехи от много години. Много съм доволна от представянето на всички деца", каза за Дарик треньорът Валя Машова. В „А" категория играха още две гимнастички- Ина Йорданова и Мира Христова.
„Велбъжд" се представи много добре и на първенството за деца „Б" категория. Маглен Бурназка спечели бронзов медал на въже. Тя е 10- та в многобоя от 77 момичета. Тя се подготвя от майка й Габриела Бурназка.
В отборното класиране, „Велбъжд" е на 6- то място от 22 клуба, представен от Мадлен Ризова и Йоана Валериева, с треньор Валя Машова.

Вая Драганова е сред най- добрите малки гимнастички в България
netinfo

Ансамбълът на Кюстендил, подготвен от Габриела Бурназка се класира на 13 място от 27 участници. Съчетание с топки играха- Маглен Бурназка, Мадлен Ризова, Антония Вучкова, Мина Близнакова и Яна Йосифова.