Валери Райчев води 7 борци на Европейска купа в Москва
Валери Райчев води 7 борци на Европейска купа в Москва / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил

Отбор съставен от 5- ма борци на кюстендилския клуб по борба "Васил и Георги Илиеви" и двама от НСА, водени от Валери Райчев ще представлява България на Европейската купа по класическа борба в Москва. В турнира ще участват само 6- те най- добри отбора от Европейското първенство, по реда на класирането им- Русия, Азербайджан, Армения, България, Унгария и Украйна.

Отборът пътува в четвъртък за Москва, а схватките са в събота и неделя, като жребия ще бъде теглен в руската столица. Честта на България и кюстендилския клуб ще защитават: Радослав Палчев- 60 кг; Емилиян Тодоров- 74 кг; Боян Загоров- 84 кг; Владислав Методиев- 96 кг; и Милослав Методиев- 120 кг. Треньорът Валери Райчев ще разчита още на Халил Халилов- 55 кг и Милен Йорданов- 66 кг.

"Основната ми задача е да прибера момчетата здрави и без контузии. Не сме подготвени за този турнир, където ще участват много силни отбори. Наруши се ритъма ни на подготовка и спортната форма на борците  е незадоволителна, но ще защитим честта на България, за да не ни санкционират федерацията", коментира Валери Райчев.

В момента реално няма национален отбор на България, няма и назначен треньор, след като УС освободи Братан Ценов.