Валентин Йорданов покани Владислав Методиев да участва на турнира Никола Петров
Валентин Йорданов покани Владислав Методиев да участва на турнира Никола Петров / БФБ

Супершампионът на България по борба класически стил, Владислав Методиев е получил лична покана от президента на Българската федерация по борба Валентин Йорданов да участва на международния турнир "Дан Колов и Никола Петров". Състезателят на клуб "Васил и Георги Илиеви" Кюстендил стана шампион в категория 96 кг. и победи съотборника си, шампион при 120- килограмовите Милослав Методиев за приза "Супершампион". Титуляр в тази категория в националния отбор е натурализираният албанец и световен шампион Елис Гури, който пропусна републиканското първенство.

Старши треньорът на националния отбор Братан Ценов извади Владислав Методиев от състава, през месец май 2009 година, с мотива- неспазване на дисциплината. Вацата спечели турнира "Никола Петров" през същата 2009 година.

На лагер с националния отбор- мъже в момента са други двама борци от кюстендилската школа, републиканските шампиони- Емилиян Тодоров / 66 кг / и Милослав Методиев / 120 кг /.

За турнира "Дан Колов" и "Никола Петров" в зала "Универсиада" през уикенда вече са заявени състезатели от над 28 страни. Надпреварата ще определи и кои борци ще продължат да преследват олимпийски квоти в оставащите два квалификационни турнира.