Вацата отново е №1, турчин му счупи носа
Вацата отново е №1, турчин му счупи носа / БФБ

Кюстендилският борец Владислав Методиев спечели шампионската титла в категория 96 кг от международния турнир „Никола Петров", който се провежда в Пловдив. Съперникът му на финала- турчинът Сюлейман Дерменджи бе дисквалифициран, защото счупи носа на Вацата.

Състезателят на клуб „Васил и Георги Илиеви"  спечели първата част с техническо превъзходство - 6:0, но във втората противникът му го удари с глава и му счупи носа, което костваше на турчина и наказанието.

Вацата отново е №1, турчин му счупи носа
netinfo

Владислав Методиев записа две победи по пътя към финала в категория 96 кг. Двукратният носител на приза „Спортист №1 на Кюстендил" , в анкетата на Дарик радио надви сънародника си Янислав Колев с 2:0 части, а на полуфинала се справи и с поляка Марчин Олейничак също с 2:0 части.

Вацата отново е №1, турчин му счупи носа
netinfo

Шампионска титла за България спечели в първия ден от турнира и Явор Янакиев в категория 74 кг.
Той надделя на финала над германеца Паскал Ейселе с 2:1 части (1:0, 0:1, 1:0). В същата категория Илиян Георгиев взе бронза.

На тепиха днес излизат още двама носители на приза „Спортист №1 на Кюстендил"- Евелина Николова и Милослав Методиев, както и Виолета Симеонова, която също е сред призьорите в класацията на Дарик.

Съперник на Виолета ще бъде състезателка от Азербайджан- Yarina Dubovska, а на Евелина- Miruyert Dynbayeva  от Казахстан, срещите са от категория до 55 кг.

Милослав Методиев среща в двубой от категория 120 кг германеца Eduard Popp.