В памет на Людмил Янков и Стоян Наков
В памет на Людмил Янков и Стоян Наков / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Членове на ТД "Осогово", зам.- председателят на НС Мая Манолова, областният управител Иван Каракашки, зам.- кметът на община Кюстендил Росица Плачкова и приятели почетоха паметта на алпинистите Людмил Янков и Стоян Наков, загинали на този ден през 1988 година, под връх Камилата в Рила планина.

В памет на Людмил Янков и Стоян Наков
netinfo

Туристически хор "Осоговско ехо" изпълни песента за Людмил Янков до паметника им, на ул. "Людмил Янков", а официалните лица поднесоха венец и цветя.

В памет на Людмил Янков и Стоян Наков
netinfo

Цветя пред паметника постави и синът на Янков- Людмил младши.

В памет на Людмил Янков и Стоян Наков
netinfo

"Людмил Янков и Стоян Наков са почетни граждани на Кюстендил и са дали своя принос за известността на града ни в цяла България, със своите подвизи. Людмил Янков стигна до една от най- високите точки на Еверест, в опит да помогне на Христо Проданов за неговото спасяване и там загуби своите пръсти, и неговия подвиг ще се помни за всички времена. Всяка година на този ден почитаме тяхната нелепа смърт под връх Камилата на Рила планина. Може да се разгледа сбирката в музея, в памет на двамата алпинисти. На 100- годишнина на ТД "Осогово" ще има специална програма в тяхна чест", каза председателят на дружеството Христо Абаджиев.
Приятели на Людмил Янков и Стоян Наков запалиха свещ и на гробните им места.