В Кюстендил тръгна подписката  за референдум инициирана от Шоуто на Слави
В Кюстендил тръгна подписката за референдум инициирана от Шоуто на Слави / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Гражданско движение "ДНЕС" стартира подписката инициирана от "Шоуто на Слави" за провеждане на национален референдум, на територията на Кюстендил и всички останали общини от областта, като основен партньор. Началото бе сложено в 10 ч., като само за 4 часа бяха събрани над 240 подписа. Тя ще продължи до 9- ти февруари, в рамките на законовия срок- 3 месеца. Пунктът за събиране на подписи е разположена на пл. "Велбъжд", но в следващите 3 месеца ще се мести на други основни места в града, като пазара, района на "Капията" и др. Успоредно с това ще се движат и мобилни групи, като се набират и доброволци, които да работят безвъзмездно. Необходимо е събирането на 400 000 подписа в национален мащаб, за да има референдум.

В Кюстендил тръгна подписката  за референдум инициирана от "Шоуто на Слави"
netinfo

"Всички видяхме какво се случи на тези избори, ето затова е нужен такъв референдум. Въпросите са за въвеждане на мажоритарна избирателна система. Намаляване на депутатите на 120. Въвеждане на задължителното и дистанционно / електронно / гласуване. Годишната субсидия от 11 лв. да падне на 1 лв. за партиите и коалициите. Сега тя е в размер на 40 млн. лв. годишно, а за болните деца е малко над 11 млн. лв.
Директорите на ОД МВР и началниците на Районите управления да се избират с мажоритарна избирателна система от населението, което ще ги направи и по- независими от политическите партии", коментира пред Дарик председателят на движение "ДНЕС" Огнян Иванов.