В колектива се крие рецептата за успеха на Марек Юнион Ивкони
В колектива се крие рецептата за успеха на Марек Юнион Ивкони / Маргарита Петрова

Работа, постоянство и колективизъм- това е рецептата за успеха на юношите старша възраст на "Марек Юнион Ивкони", които станаха шампиони на България по волейбол. Водени от треньора Христо Райчев те спечелиха всичките си срещи в групата, на полуфинала елиминираха "Виктория Волей" с 3:1 гейма, а на финала надиграха ЦСКА с 3:0 гейма.

"Без колектив нищо не се постига. Целта ни беше участие във финалната четворка, защото нашият отбор е съставен от по- малки момчета, юноши младша възраст. Радвам се обаче, че показахме на хората в Дупница, че в клуба се работи. Беше много емоционално, защото на мачовете имаше повече хора, отколкото на мъжките отбори", коментира за Дарик Христо Райчев. Той допълни, че има момчета със страхотни качества, като капитанът Станислав Величков, Михаел Манджуков, Ангел Велков, Петър Кацарски / роден 1995 г. /, разпределителят Йордан Пеев, който също е юноши младша възраст / р. 1995 г. /. Според специалистите със сериозен потенциал е и Кирил Котев, който е роден 1997 година,от отбора деца, който има невероятно волейболно мислене, каза Христо Райчев. Треньорът предвижда индивидуални тренировки през лятото, за да се усъвършенстват талантите.

Отборът на "Марек"- юноши младша възраст ще участва от неделя в зонален турнир в Кърджали, като съперници ще им бъдат домакините от "Арда", "Славия" и "Дунав"- Русе. Първият тим се класира за републиканските финали, а класиралите се на второ и трето място ще играят допълнителни зони.