В Дупница приемат мерки за борба с наркотиците
В Дупница приемат мерки за борба с наркотиците / netinfo

Програма за борба срещу злоупотребата с наркотични вещества в Община Дупница прие Общинския съвет по наркотиците. „Освен за превенцията, трябва да се помисли и за работа със зависими, защото в Дупница те няма към кой да се обърнат", това коментира инспектор Джаджаров от полицията.

В програмата ще залегне и предложението да се работи с реалните наркомани, защото те са тези които зарибяват децата. Необходимо е да бъде назначен и психолог, към който зависимите да могат да се обърнат. Другите предложения, които ще влязат в програмата са откриване на телефонна линия, организиране на рок концерти и беседи с учениците.

Директорът на гиманзия „Христо Ботев", Геновева Ризова обясни, че предствянето на информация с видеоматериали ще се възприема по- лесно. Всички предложения бяха допълнени към програмата изготвена от специалистите от общината.

Там са набелязани само основните цели, а конкретните дейности ще бъдат определени през септември, когато децата започват училище. Общинската програма за 2009/2010 година ще бъде гласувана на сесия на 20 юли.