Уволненият Боян Владимиров:Освобождаването ми е на лична основа, не съм нарушавал законите
Уволненият Боян Владимиров:Освобождаването ми е на лична основа, не съм нарушавал законите / netinfo

  "Поводът за уволнението ми е на лична основа", каза пред Дарик уволненият днес общински служител Боян Владимиров в потърсено право на отговор. Според Владимиров причината за връчването на заповедта за уволнението е отказът му да премахне три билборда, стопанисвани от фирмата на съпругата му.

  "Отказах да премахна билбордовете. Нямам участие в тази фирма. Не съм подписвал декларация по Закона за конфликт на интересии не съм държавен служител. Съпругата ми има право да се занимава с търговска дейност, а аз не съм нарушавал закона. Кметът знае за фирмите на роднините ми, той лично е подписвал договорите", каза Владимиров пред Дарик.

  В 9 ч. общинският служител постъпил на лечение в хирургично отделение на кюстендилската болница заради травма, получена от падане от мотор през уикенда.

  "Направиха ми необходимите изследвания, трябваше да бъда приет на лечение, но по- късно се оказа, че кметът Паунов се обадил на директора на болницата д-р Зортев и дежурният лекар ми съобщи, че няма да остана в здравното заведение."

След консултация с адвокат уволненият служител ще подаде жалби в РЗОК и РЦЗ.