Успешна 2013 година, отчете комисар Стамболийски
Успешна 2013 година, отчете комисар Стамболийски / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Като успешна определи 2013 година, директорът на ОД МВР- Кюстендил, комисар Елиян Стамболийски. Той отчете намаляване на общия брой регистрирани престъпления, спрямо предходната 2012 година. Леко завишение има при така наречената битова престъпност.
„Не сме идеални, има допуснати слабости, но сме набелязали и необходимите мерки. В по- голямата си част стоим добре, по отношение на опазване на обществения ред и превенция срещу престъпността. Разкритията са константна величина. Значително завишение има на телефонните измами през миналата година. Убийствата са две, в Дупница и са разкрити, едното по горещи следи. Разпространението на наркотични вещества е неорганизирано", отговори на въпрос на Дарик комисар Стамболийски. Той припомни за успешните акции на полицията в село Дяково, където която бяха намерени над 10 кг амфетамини, незаконен пистолет Макаров и две везни, и в село Лозно, където бе разкрита лаборатория за канабис.
Днес бе представен официално отчета на ОД МВР- Кюстендил за 2013 година. Гости бяха изпълняващата длъжността административен ръководител на Окръжна прокуратура Камелия Стефанова, зам.- директорът на Главна дирекция Национална полиция Милчо Енев, областният управител Иван Каракашки и др.

Успешна 2013 година, отчете комисар Стамболийски
netinfo

„Ако цялостната дейност по ефективното противодействие на престъпността и активното наказателно преследване е добра, това се дължи и на доброто ни взаимодействие. Ръководството на Прокуратурата счита че органите на досъдебното производство са с добра кадрова обезпеченост и без труда на разследващите полицаи добрите резултати не биха били възможни", заяви окръжният прокурор Камелия Стефанова.
„Резултатите за мен са само едни цифри, а за вас това е работа и много усилия, вие сте може би единствената система, която реално се реформира, предстои ви още една трудна година, желая ви успех и обещавам подкрепа", обеща областният управител Иван Каракашки:
„Постигнатите резултати са добри. Пожелавам годината да е по-добра, макар да съм сигурен, че няма да е по-лесна. Сигурен съм, че командированите служители в Елхово скоро няма да поемат задълженията си тук, и въпреки тока очаквам служителите да се справят със задачите си", коментира комисар Милчо Енев.