темида съд
темида съд / DarikNews.bg - архив
Районен съд – Кюстендил одобри споразумение и определи наказание - „Лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, по отношение на подсъдимия Борис А. / на 42 години, неосъждан /.

Той се призна за виновен в това, че на 03.02.2020 г., в джоб на яке, с което е бил облечен е държал високорисково наркотично вещество „хероин“, с нето тегло 0, 044 грама, на стойност 10, 12 лв., без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.
 
Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, както и кумулативно предвиденото наказание „глоба“ в размер на 480 лв., и „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 11 месеца, определи Районен съд – Кюстендил, по отношение на Нанси М.

Тя се призна за виновна в управление на лек автомобил след употреба на наркотични вещества – тетрахидроканабинол -  престъпление по чл. 343б, ал.3 от НК. Нарушението е установено на пътя Кюстендил – Дупница, в село Багренци.