Уроци по ръченица, работилница за фантазия и филм на открито в Кюстендил
Уроци по ръченица, работилница за фантазия и филм на открито в Кюстендил / netinfo

 Уроци по ръченица започват тази вечер, в 18.30 ч. в двора на РИМ Кюстендил. Разиграванията са от програмата на лятното училище по танци. До момента са обучвани ученици по Право, Ганкино, Самоковско и Дунавско хора. Днес организаторите от отдел "Култура и духовно развитие" очакват голям наплив, защото Кюстендилската ръченица, по- популярна като "селското", е хит за нащия регион.

 Веднага след урока започва прожекция на филми за историческото наследство на региона, подбрани от фонда на РИМ. Първият е "Най- ранните по поселения по поречието на Струма". Вторият филм е по избор на зрителите.

  В 9.30 . днес е първото занимание на децата от "Работилничка за фантазия". До момента са се записали 30 деца. Занаятията ще се провеждат от 9.30 ч. до 12 ч.  и от 17. до 19.30 часа. Децата избират дали да посещават и двете сесии, или само една  от тях.  Занаятията ще прдължат до 31 август.

  Основната цел е децата да придобият основни знания и умения за куклено изкуство, модерни танци и да се забавляват, развивайки фантазията си. Заниманията ще се провеждат от квалифицирани специалисти и аниматори от София.