Таекуондо
Таекуондо / Маргарита Петрова
Дупница е домакин днес на демонстративния отбор на световната федерация по олимпийско таекуондо-WTF. Демонстрацията се очертава да е изключително атрактивна. Входът за събитието, което ще се проведе в Спортната зала е свободен, очаква се публика и от съседните райони, тъй като подобни демонстрации рядко се изнасят извън големите градове. Началото е 18 часа.

Двама дупничани ще участват на Европейското първенство по таекуондо за мъже и жени. В последното голямо международно състезание за тази година ще се борят за Митко Джорджев, в категория 68 кг. и Теодор Георгиев, 80 кг., която е и олимпийска категория. Европейското първенство ще се проведе в столицата от 7 до 10 декември.

Междувременно състезателите на СК „Гладиатор“ спечелиха 18 медала от четвъртото състезание за Купата на Корейския Посланик. Златото спечелиха Борислава Борисова, Михаела Димитрова, Ивет Георгиева, Александра Георгиева, Бела Илиева, Станислав Владимиров. Със сребро се окичиха Асен Костов, Николет Костова, Анастасия Вакъвчиева и Радина Борисова. Бронз за Кирил Механджийски, Мариела Миланова, Ина Синурлийска, Анжела Синурлийска, Георги Кишкин, Михаела Георгиева, Михаела Костадинова, Венцислав Аничин.
 
Дарик- Кюстендил