Кукион- демонстрации
Кукион- демонстрации / Маргарита Петрова
На едно от най- големите в света атрактивни шоу- програми, с елементите на бойно изкуство, ще могат да се насладят в Дупница. На 28 ноември, в спортната зала на града ще бъдат легендарните бойци от демонстративния отбор на световната федерация по олимпийско таекуондо- WTF.

Мъжете от Кукион, които са предимно южнокорейци, пълнят залите в цял свят, заради уникалните си изпълнения и спиращи дъха атракции. 

Те са в България по покана на родната федерация и ще имат две изпълнения в София и в Пловдив. Президентът на българската федерация по таеукуондо Слави Бинев обаче е успял да убеди Кукион да направят и трета двучасова демонстрация в Дупница.

"Благодарим на г-н Бинев, защото това е признание за успешните последни години на "Гладиатор", както и за първата в историята на България спечелена световна титла в този спорт, именно от момче от Дупница.

Освен това, организацията на Балканиадата бе перфектна и г-н Бинев успя да договори и гостуване в Дупница на демонстративния отбор, а техните изпълнения се помнят с години", коментира треньорът на "Гладиатор" и виновник за успехите на дупнишките бойци Христо Михалчев. 

"Залата събира 1 500 зрители, но очаквам да дойдат и много хора от съседните градове, защото входът е безплатен. И ако в София и Пловдив залите ще съберат всички фенове, то нашата модерна зала, може да се окаже тясна. Това ме притеснява единствено", допълни Михалчев.
 
Дарик- Кюстендил