Начално училище
Начално училище / netinfo
Учители от България  участваха в международен eTwinning семинар  в Атина, на тема: “Learning to think in a digital society’’. На тематичната конференция имаше представители от всички еTwinning общности на Европейския съюз.  
Присъстваха само учители, които предварително са кандидатствали за участие в международния семинар. От България бяха избрани трима учители –Даниела Бекова от Кюстендил, Геновева Тодорова от Добрич и Богдана Калъчева от Карлово. За тези три дни всички, над 250 учители, участваха в работни групи по програмиране и роботика, разпределени в 24 секции.

Даниела Бекова
netinfo

“Ние предварително бяхме  избрали секциите, в които да участваме. Запознахме се с различни приложения и игри, които можем да използваме в работата си по различните учебни предмети с учениците. Прилагайки тези дигитални приложения в обучението ние развиваме у учениците творческото, конструктивното, критичното и изчислителното мислене, те откриват също и различни начини за решаване на даден проблем. По време на конференцията се запознах и с много колеги от Гърция, Полша, Белгия и Хърватия, с които планираме да направим съвместен проект в еTwinning”, коментира Даниела Бекова, учител от Начално училище “Св. Климент Охридски” в Кюстендил.

Начално училище
netinfo

ЕTwinning, стартира като виртуална платформа за проекти между учители от различни европейски страни и сега  е  най-голямата социална мрежа за учители и същевременно надеждна база данни за проекти и партньорство. В нея всеки български учител може да се регистрира свободно и да започне да използва неговите педагогически и  комуникационни ресурси, както и да развие своите ИКТ и езикови умения. Чрез инструментите на портала учителите имат възможност да работят по съвместни виртуални партньорства.

Начално училище
netinfo




 
Дарик- Кюстендил