Училища Европа
Училища Европа / Дарик- Кюстендил
С нова придобивка започна учебната 2017-2018 година за Училища Европа в Кюстендил. Освен добре познатият център на ул.“ Райна Цанева“ №6, училището за чужди езици се разшири с още един офис, който сe намира в най- новата сграда в града, на ул.“ Цар Освободител“ № 149.

Училища Европа
Дарик- Кюстендил

На тържествения водосвет, отслужен на 4 октомври от от архиерейският наместник отец Генади Генадиев, присъстваха домакинът на събитието – Албена Дамянова, която е управител на базите на Училища Европа в Кюстендил, Перник, Радомир, Разлог и Банско, Маргарита Христова - управител на Училища Европа за регион София, възпитаници на училището, децата, които подготвят уроците си и развиват заложбите си в занималнята към Училища Европа, директори на училища и учители от Кюстендил, както и много приятели.

Училища Европа
Дарик- Кюстендил

“С новите помещения и разширяването на базата на Училища Европа в Кюстендил, отговаряме на необходимостта на кюстендилци за това децата им да бъдат с подготвени уроци за общообразователните училища, дейност която основно ще бъде съсредоточена в базата на улица „Райна Цанева„ № 6 и да овладяват чужди езици в новата база на ул. “Цар Освободител“ № 149, както и да развиваме заложбите им по интереси”, каза за „Дарик радио” Албена Дамянова. Както и досега, занималнята ще работи целогодишно с един акцент – подготовката за учебния процес, а във ваканционните месеци предлагаме програма, която включва образование, чрез забавления и сред природата, също и образователни лагери в страната и в чужбина, отбеляза Дамянова.

В навечерието на 25-годишнината на Училища Европа , тя определи стартиралата вече учебна година, като година на смели и изведени успешно докрай предизвикателства. Редом с материалните придобивки за повече удобство и уют в учебните бази, като оторизиран подготвителен и изпитен център на Университета Кеймбридж, Училища Европа за поредна година подготвиха и мотивираха възпитаниците си за предизвикателството да придобият сертификати на престижния университет за ниво на владеене на английски език. Над 80 ученици на Училища Европа от Кюстендил, Перник и Радомир присъстваха на традиционната тържествена церемония за връчване на сертификати на Кеймбридж, която тази година се проведе в аулата на Софийски университет „Климент Охридски”.

Училища Европа
Дарик- Кюстендил

Заедно с това да надграждаме знанията на учениците, екипът на „Училища Европа” надгражда и своите компетентности, каза още Албена Дамянова. Поредното постижение, доказателство за добре свършена работа и стимул за още по-големи амбиции, е притежаваният от тази година Сертификат, удостоверяващ, че системата за управление на качеството на Център за обучение и квалификация ООД е в съответствие с изискванията на ISO 9001:2015 . Сертификатът е валиден за всички дейности, свързани с извършване на квалификационни и образователни услуги, чуждоезикови обучения, обучения по ключови компетентности и професионално обучение.

Друг пример за креативност и развитие е поредното признание за Училища Европа от Министерството на образованието и науката. Просветното ведомство одобри за реализация 19 програми на Център за обучение и квалификация ООД –„ Училища ЕВРОПА“, насочени към повишаване квалификацията на педагогическите специалисти. Именно в новата база започват своето обучение редица учители, които ще повишат своята квалификация. Образователната ни институция е притежател и на Лицензия на Център за професионално обучение. Документът, издаден от НАПОО, удостоверява правото и компетентността на центъра за обучител по 19 професии и 24 професионални направления. За пореден път сме одобрен доставчик на обучение и партньор на Агенцията по заетостта за провеждане на обучения с ваучери, работата с които групи започна, допълни Дамянова.
 
 
Училища Европа