деца Дупница
деца Дупница / Дарик- Кюстендил
Група от община Дупница разгледа Народното събрание по покана на депутата от ПП ГЕРБ Радослава Чеканска. 17 ученици на различна възраст и от различни класове – от 1-ви до 10-ти – имаха възможност да се разпознаят отблизо с работата на българския парламент и да разгледат сградата, където се извършва законотворческият процес. Учениците са победители от конкурса за рисунка на Община Дупница – „Моят свят в моя град“, който се приведе през месец октомври.

деца


   В  групата имаше възпитаници от почти всички дупнишки училища – СЕУ „Паисий Хилендарски“, ОУ „Неофит Рилски“, ОУ „Евлоги Горгиев“, СУ „Климент Охридски“, ПГ „Христо Ботев“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и ОУ „Христаки Павлович“. Заедно с децата Народното събрание посетиха и техните учители по рисуване.
 

деца


  Децата  имаха възможност да присъстват на заседание на парламента и да се срещнат с председателя на НС Цвета Караянчева. По време на разговора с тях Караянчева направи паралел между работата на институцията, която кове законите на страната, и отговорната дейност на всяко едно българско училище. Учениците се срещнаха и разговаряха също със зам.-председателя на парламента Емил Христов, както и с депутата и актьор Евгени Будинов.

 
        Народният представител от Дупница Радослава Чеканска покани групата да присъстват и на откриването на изложба, посветена на 110-ата годишнина от установяването на контакт между България и Япония. Под звуците на традиционния японски инструмент кото и с представяне на изкуството за подреждане на цветя икебана бе отбелязано събитието в Народното събрание. 
 
        Ученическата група от община Дупница разгледа още и Националната галерия „Квадрат 500“.