Ученическо хранене в Кюстендил с нови цени за кетъринг услуги
Ученическо хранене в Кюстендил с нови цени за кетъринг услуги / Личен архив

Цени на услуги за аранжиране и украса на маси и столове, и ползване на кухненски инвентар и посуда, предлагани от "ОП "Ученическо хранене" обмисля да въведе община Кюстендил. Мотивите- поради големия интерес на гражданите, относно предлаганата кетеринг дейност от предприятието и във връзка с нейното развитие.
Новите текстове в проекта за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на община Кюстендил са:
„За аранжиране на зала, двор, обличане на блок маса, обличане на стол и ползване на покривки - с цена 1 лв. (за изразходван материал - покривка, лента или метър плат)" ;
„За ползване на кухненски инвентар и посуда (чинии, чаши, вилици, лъжици и ножове) с цена от 0.20 лв. на брой за ден" ;
„Забележка: При счупване на кухненския инвентар и посуда, същите се възстановяват."
Предлага се нова цена и за реализиране на готова храна, останала неконсумирана след 17.00 часа, в рамките на същия ден и предлагаща се за вкъщи. Надценка над пълната себестойност на храната пада от 40 на 20%.
По информация на Дарик, една супа ще струва около 1 ,00 лв., а едно основно ястие около 2, 30 лв., като става дума за обедното меню на ресторант- клуб "Театъра".