Участието на ФК Велбъжд във всички първенства е осигурено
Участието на ФК Велбъжд във всички първенства е осигурено / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Със средствата гласувани от ОС- Кюстендил, по 8 200 лв. на месец се осигурява участието на всички отбори от ФК „Велбъжд" в първенствата и турнирите на БФС. Парите са за административните разходи- съдийски такси, охрана, линейка и лекар, санитари, транспорт и хотели, за юношите старша възраст, които ще имат пътувания до Бургас, Варна, Стара Загора, Велико Търново и др.
Заплатите на треньорите се формират от събраните такси от родителите на децата, по 20 лв. на месец, уточни пред Дарик председателят на клуба Андрей Радев. Той апелира за редовното плащане на таксите.
„Няма месец, в който те да са събрани на 100%, дори на 80%. Налага се да прехвърлям средства, осигурени от спонсори. Няма как да не даваме възнаграждения поне на част от футболистите в мъжкия отбор, въпреки че заплати и премии в аматьорския футбол по наредби са забранени. Няма обаче и работодател, който да пуска футболист в 9 ч. за тренировка. Осигурени са от фирми, с които съм говорил пари за заплатите на 6- 7 футболисти", коментира в интервю за Дарик- Кюстендил Андрей Радев. Той допълни, че момчетата, които идват в мъжкия отбор от юношите старша възраст ще трябва да се доказват и няма да получават възнаграждения.
Радев даде и пример с отбора на „Оборище"- Панагюрище, който игра във Югозападната „В" група през миналата година с бюджет от 250 000 лв.
Все още няма яснота около селекцията, като има уговорка в клуба да останат основните футболисти от миналото първенство, като само Кирил Вълов се връща в родния му Плевен.
Целта пред отборът в Елитната група до 19 години ще е отново запазване на мястото му в групата.
„Не знаем за състоянието на „Любимец" и „Ботев"- Враца и новите отбори „Берое" и „Етър". С останалите отбори ще ни е много трудно и момчетата ще трябва да се раздават не на 100, а 150%", коментира председателят на ФК „Велбъжд".