Търсачи на съкровища в „Отключи историята на своя град
Търсачи на съкровища в „Отключи историята на своя град / Дарик радио,архив

По повод Международния ден на музеите и галериите (18 май), Регионален исторически музей-Кюстендил организира за 7- ми път играта „Отключи историята на своя град". Тя ще се провежда през целия ден на 21 май и ще приключи в 18.30 часа с томбола и награди в двора на музея.
„Децата ще могат да посетят 5 музейни обекти, където ще намерят картата, с която да се включат в играта. Тази път самата игра е „Търсачи на съкровища", децата ще трябва да търсят предмети, изобразени върху самата карта и при посещението на музейните експозиции ще трябва да определят какво представляват и от коя епоха са. Накрая ще има въпрос, който ще им даде ключовата дума, с която ще участват в томболата. Различното тази година е, че ще бъде подредена експозицията „Деца правят музей" от техни изделия, които можем да наречем експонати, изработени в 15- те детски музейни работилници", коментира Мирослава Таскова, експерт в Регионален исторически музей - Кюстендил.
Откриването на изложбата е в 18.00 часа в зала „Стримон". В 21.00 часа в двора на музея започва концерт на талантливите кюстендилски деца- Кристиян Янкулов, познат от Х Фактор и Александра Борисова.