Туристите в Дупница си избраха нов председател, след скандали и размяна на остри реплики.
Туристите в Дупница си избраха нов председател, след скандали и размяна на остри реплики. / Маргарита Петрова

Планинският спасител Димитър Атанасов беше избран за председател на ТД „Рилски езера" в Дупница. Общото събрание, на което стана избора му не се различаваше от последните няколко. От години в дружеството съществува спор за легитимността на ръководството на дружеството. Последно, според решение на съда легитимен председател е Михаил Бояджиев, а Павел Михайлов е отстранен. По два устава обаче се водят членовете на дружеството. Именно това стана причина за конфликта. Оказа се, че застаналите зад Михайлов туристи нямат покани, тъй като не са платили членския си внос в срока посочен в единия устав, а са се водили според другия, където няма срок. Така те можеха да присъстват на заседанието, но не и да участват във вземането на решения и трябваше да заемат места на балкона в театъра в Дупница. Те обаче настояваха, че имат право да гласуват, това доведе до сблъсъци не само с думи. След сблъсъци на двете врати, те все пак влязоха в залата. За реда трябваше да се погрижат четирима униформени.

Туристите в Дупница си избраха нов председател, след скандали и размяна на остри реплики.
netinfo

При всеки опит на Михайлов или някой от по-възрастните туристи да вземат думата, бяха посрещани с освирквания или аплодисменти. Така един час след обявения за начален, за започване на заседанието, Павел Михайлов и подкрепящите го напуснаха залата.

Така отчетно-изборното събрание продължи според дневния ред. От доклада за ревизия назначена от БТС за периода стана ясно, че са открити финансови и административни нарушения.

Освен председател на УС на ТД „Рилски езера", бяха избрани и членове на УС. Председател на контролния съвет стана Борислав Ранков.

Туристите в Дупница си избраха нов председател, след скандали и размяна на остри реплики.
netinfo