/ личен архив
Рая Кьосева ще е единствената състезателка от кюстендилския клуб по борба “Васил и Георги Илиеви”, която ще участва и ще се бори за място на почетната стълбичка на 22-то издание на турнира "Петко Сираков - Иван Илиев", за юноши и девойки до 23 г. в свободния и класически стил. Тя ще представя България в категория 59 кг.

Сребро и бронз за кюстендилските момичета и кадетки от първенството по борба

Над 200 състезатели от 18 държави идват за международния турнир. Схватките са от 7 до 10 февруари в Благоевград, зала "Скаптопара". Участие са потвърдили отборите на Израел, Грузия, Индонезия, Косово, Македония, Молдова, Румъния, Русия, САЩ, Словакия, Сърбия, Тунис, Турция, Украйна, Франция, Холандия, Япония, както и България, която ще участва с отбори и в трите стила.

Актуалният носител на приза “Спортист №1 на Кюстендил” и №1 за 2017 година, Милослав Методиев и Августин Спасов ще са част от националния отбор, в класическия стил при мъжете за Гран при на Хърватска. Състезателите пътуват за турнира в петък, информира главният треньор на клуб "Васил и Георги Илиеви" Валери Райчев.
Дарик- Кюстендил