пиян шофьор
пиян шофьор / ThinkStock/Getty Images
Три споразумения за условни присъди на пияни и дрогиран шофьори е одобрил Районен съд- Кюстендил от началото на годината. Нарушенията на Закона за движение по пътищата са установени през декември 2018 г.,след което виновните са сключили споразумения с Районна прокуратура.
 
Подсъдимият Д.Г.Р., се признава за виновен в това, че на 07.12.2018г. в гр. Кюстендил, по ул.“Добруджа“ в посока от бл. №59 към Изчислителния център, е управлявал „Фолксваген Поло“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, а именно 2.76 на хиляда. Подсъдимият ще изтърпи наказание „лишаване от свобода” за срок от 6 месеца, изпълнението на което на основание чл.66, ал.1 НК се отложи за изпитателен срок от 3 години.
На основание чл.343г НК, подсъдимият ще изтърпи и наказание „лишаване от право да управлява моторно превозно средство” за срок от 1 година.
 
 
Б.И.З., се признава за виновен в това, че  на 17.12.2018 год. в с. Ябълково, по ПП І - 6 в посока към гр. Кюстендил е управлявал моторно превозно средство - товарен автомобил марка "Пежо" след употреба на наркотични вещества, а именно - "кокаин". Обвиняемият ще изтърпи наказание „Лишаване от свобода” за срок от 3 месеца, изпълнението на което да бъде отложено с изпитателен срок от 3 години.
Обвиняемият  Б.И.З. ще изтърпи и наказание „лишаване от право да управлява МПС” за срок от 6 месеца.
 
Подсъдимият Ю.А.Ю., се признава за виновен в това, че на 24.12.2018г. в гр. Кюстендил по ул. „Цар Освободител" при „Джамията", с посока на движение от пазара към ОДМВР Кюстендил, е управлявал моторно превозно средство - лек автомобил марка "Мерцедес", с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,66 на хиляда. Районен съд- Кюстендил налага на Ю.Ю. наказание- “лишаване от свобода” за срок от 6 месеца, изпълнението на което на основание чл. 66, ал. 1 НК се отлага за изпитателен срок от 3 години.
 
Дарик- Кюстендил