Тренчев се представи в Кюстендил
Тренчев се представи в Кюстендил / netinfo

  Лидерът на Конфедерацията на труда "Подкрепа" д- р Константин Тренчев представи в Кюстендил кандидатурата си за евродепутат. Той ще води гражданска листа, в която няма да има партиини лидери.

  "Това е европейския модел, социалдемократи и синдикати да вървят ръка за ръка", заяви лидерът на Политическо движение "Социалдемократи" Николай Камов, който предложи д- р Тренчев за евродепутат.

  "Като евродепутат ще поставям в Брюксел проблемите на хората, няма да мълча, а ще отправям апели за помощ", каза Константин Тренчев. Според него е странно как българските политици, като отидат в чужбина мълчат, не изразяват позиции и не поставят проблеми. "Нито един от българските евронаблюдатели не се застъпи за АЕЦ "Козлодуй". Това е комплекс за малоценност", допълни Тренчев.

  Николай Камов определи идеята медицинските ни сестри осъдени на смърт в Либия да се кандидатират за евродепутати, като цитирам: "много неуместен популизъм". "Те и по закон нямат право да се кандидатират, заради принципа на отседналост, защото през последните месеци не са живяли в страната", заяви Камов.