Трансфери и контузии на път да провалят отборът- девойки старша възраст на ВК Велбъжд
Трансфери и контузии на път да провалят отборът- девойки старша възраст на ВК Велбъжд / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Волейболният "Велбъжд" остана почти без отбор- девойки старша възраст за днешния, втори зонален турнир. От миналогодишният състав, който води в класирането след първия турнир, остана само 1 момиче.
"Много голям отлив от състезателки, две са в ЦСКА, една е в "Левски" и две се отказаха- едната, поради контузия и другата по неизвестни причини. Въпреки това ще играем, имаме право да включим 3 по- малки деца. Ще играем, каквото дойде. Водим след първия зонален турнир, само с един загубен гейм", каза в интервю за Дарик старши треньорът Емил Стоянов.
Само първото място в зоната дава директна квота за републиканските финали, а вторият отива на квалификации и ще се бори на две пресявки за място сред най- добрите 8 отбора в България.
Ванеса Ивова и Мадлен Рашева са вече волейболистки на ЦСКА, а Моника Кръстева на "Левски". Симона Стойнева, която бе селектирана за национален отбор и участие в ЕП за девойки се отказа от спорта.
Във "Велбъжд" обаче няма да получат и 1 лев за трансферите. "В нашата федерация, правилата са по- особени. Ако няма сключен договор с клуба, детето си отива, където си иска и евентуална компенсация може да очакваме при трансфер на следващ етап в чужбина", коментира Емил Стоянов / Чемата /. Той допълни, че след 17- годишна възраст "момичетата стават трудно управляеми" и не е лесно да ги задържиш в залата, защото приоритетите им стават други.