Тонус-Кюстендил с три медала и трима национали
Тонус-Кюстендил с три медала и трима национали / netinfo

Светлина Велинова и Мартин Ковачки от кюстендилския клуб "Тонус" спечелиха сребърен медал, при смесените двойки от Държавното първенство по аеробика, в категория 9-11 години. И двамата вече са национални състезатели и ще участват на Гран при в Боровец, в края на седмицата, когато България ще бъде домакин на кръг от Световната купа. Очакват се състезатели от 18 държави. Президентът на "Тонус" Галя Миткова- Миладинова ще бъде отново комендант на състезанието и ще отговаря за организацията, по решение на президента на федерацията Йорданка Благоева.

Мартин Ковачки завоюва още един сребърен медал, при момчетата 9-11 години и ще участва и индивидуално в Световната купа. След него се подреди друг представител на кюстендилската школа по аеробика Кирил Карамфилов.

Още един състезател на старши треньора Галя Миткова- Миладинова бе селектиран за националния отбор- Габриела Ковачка, при девойки 15-17 години. Габриела бе класирана от съдиите 4-та на Държавното първенство, но заслужаваше бронзовото отличие. В същата категория, Милена Мирева е 9-та, като остана "на крачка" от финала и най- добрите осем.

Габриела Панова се класира трета при жените.

Класирането на останалите състезатели: при деца 9-11 години, Светлина Велинова е 19-та, а Ани Начева е 21-ва; Ванеса Карамфилова се подреди 17-та, в категория 12-14 години.

"Доволна съм от децата. 3-ма национални състезатели и участие на Гран при, това е признание за кюстендилската школа по аеробика", коментира пред Дарик Галя Миладинова.