Тодор Настев от КК"ДАРИС" спечели бронзов медал от Световна Младежка Лига в Лимасол
Тодор Настев от КК"ДАРИС" спечели бронзов медал от Световна Младежка Лига в Лимасол / КК Дарис
Тодор Настев от КК"ДАРИС" спечели бронзов медал за България от Световна Младежка Лига в Лимасол, Кипър. Той се качи на почетната стълбичка при кадетите до 57 кг.

Тодор Настев от КК"ДАРИС" спечели бронзов медал от Световна Младежка Лига в Лимасол
КК Дарис

„На тази Световна лига постигнахме огромен успех. Той е пореден за Тодор, който през месец февруари достигна до четвъртфинала- 7 място на Европейското първенство по Олимпийско карате. В категорията на Тодор участваха 79 състезатели от целият свят, като той изигра 6 срещи, 5 победи и 1 загуба. 1 кръг- победа над Кипър с 9:0, 2 кръг- победа над Швейцария с 5:4, 3 кръг- победа над Украйна с 1:1 и съдийско решение, 4 кръг- загуба от Египет със 7:0, 5 среща- репешаж срещу Русия, победа с 5:1, 6 среща- репешаж за бронзовия медал- победа с 3:0 над Армения. Много тежки битки и срещи с много обрати, но той показа с желанието си, че заслужава първия си голям медал в неговата състезателна кариера. Тодор в момента е под номер 14 в Световната ранглиста, от 205 състезатели в неговата категория, 57кг.кадети. Но след подновяването на ранглистата в началото на месец юни ще влезе може би в топ 5, което също е голям успех, за него и за клуба”, коментира треньорът му Борислав Иванов.
КК Дарис участва с трима състезатели- Тодор Настев, Александър Стефанов и Мира Генчева, водени от треньора Борислав Иванов.
Другите ни представители, Мира Генчева- +47кг. до14г., постигна две победи, над Румъния с 1:0 и Полша с 8:0, в третия кръг загуби от Русия 0:0 със съдийско решение. Александър Стефанов- 50кг.,до 14г., загуба в първия кръг от Украйна с 3:2. В Световна

Тодор Настев от КК"ДАРИС" спечели бронзов медал от Световна Младежка Лига в Лимасол
КК Дарис
 

Младежка Лига участваха 1583 състезатели от 58 държави. Българският отбор и българските клубове участваха с 20 състезатели.
 
Дарик- Кюстендил