Борислав Иванов и Тодор Настев
Борислав Иванов и Тодор Настев / netinfo
Тодор Настев достигна до четвъртфиналите и се класира седми на Европейското първенство по олимпийско карате за кадети, в категория 57 кг. Състезателят на карате клуб „Дарис”, с треньор Борислав Иванов победи в първия кръг състезател на Уелс с 2:1, във втория надигра каратека от Босна с 1:0, а на четвъртфиналите отпадна след загуба от шотландец, след 0:0 и съдийско решение. Шотландецът достигна до финала и това изтегли Настев в репешажите преди битката за бронзовия медал. Там каратеката на „Дарис”  загуби с 1:0 от Косово и остана на 7 място. В неговата категория бяха 32 състезатели

„Това е първо Европейско първенство за Тодор, може да се каже, че е добро представянето му, въпреки че очакванията ни бяха за медал. Ние винаги излизаме и играем за медал, но той с всяко състезание израства все повече и повече”, коментира пред Дарик треньорът му Борислав Иванов.

ЕП по карате в Дания
Борислав Иванов
 

Състезателят от КК „Шурикен”, Андрей Тодоров за съжаление загуби след съдийско решение, при 0:0 в първия кръг срещу съперник от Испания, в категория 63 кг.
 
Кристина Цветанова спечели  бронзов медал за България от Европейско първенство по карате, кат.47кг., пир девойки 14/15г.
 
Дарик- Кюстендил