Тоалетните в центъра на Кюстендил не се използват, вместо това се пикае в градинките
Тоалетните в центъра на Кюстендил не се използват, вместо това се пикае в градинките / Дима Кирилова,Дарик радио

Центърът на Кюстендил се използва като тоалетна от част от жителите на града, такива сигнали получаваме в редакцията на Дарик. Оказва се, че гражданите удовлетворяват не само малките, но и големите си нужди, където имат възможност или където ги „свари нуждата". Обичайните места за тези „работи"- зелените площи при театъра, площад „,1 май", района на гарата вече са тесни за очевидно нарасналите нужди на населението и по сигнали на граждани, като тоалетни се ползват вече и алеята, улицата при еврейските базари точно срещу магазините, дори и пространството пред община Кюстендил. Имаме и сигнал за открити човешки екстременти рано сутринта пред офис, отново в центъра на града.

 


Най- много са оплакванията за района на пазара и гаровият площад. Въпреки поставените химически тоалетни, за място за облекчаване на физиологичните нужди се използват храстите и пространството към Ловния дом. Изключително тревожно е състоянието на спирките на пазара, които се използват за параван, зад който целодневно граждани облекчават естествените си нужди. На пазара има и работеща обществена тоалетна, както на Автогарата, при Чифте баня.
10 химически тоалетни са поставени на различни места в центъра на Кюстендил.
Проучване на Дарик установи, че забранителният текст в Наредбата за обществения ред е отпаднал след тълкувателно решение на ВАС, според което уринирането на обществени места не може да се санкционира, защото е удовлетворяване на физиологичните нужди на хората.!