/ БГНЕС
ТЕЦ "Бобов дол", която беше спряна в петък сутринта заради авария и профилактика, от тази сутрин работи с един от 230-мегаватовите си блокове, съобщи Васил Васев, кмет на Големо село, на чиято територия е централата.

Същевременно в центъра на селото остава разположена от близо седмица подвижна станция за измерване на чистотата на въздуха и за вредни емисии.

Арестуваха шефа на ТЕЦ "Бобов дол"

Точно кметът на с. Големо село Васил Васев подаде сигнал, че се горят отпадъци в ТЕЦ Бобов дол въпреки забраната, въведена от министъра на околната среда и водите Емил Димитров.

В  сигнала се посочва за подаване от багер по транспортна лента на смес от отпадъци и въглища, които влизат към котлите за изгаряне. Посочва се, че в близост до ТЕЦ "Бобов дол" видимо е складирано голямо количество отпадъци с неясен произход и съдържание.

Полицейска операция в ТЕЦ "Бобов дол", проверяват товари

"Надявам се да ни простят от ръководството на ТЕЦ-а, ние не сме виновни, ние искаме да дишаме чист въздух", коментира кметът.

Контролните органи, най-вече РИОСВ, ще правят постоянно проверки дали в централата продължават да се изгарят отпадъци, а за всеки сигнал ще се уведомява и прокуратурата.
БНР