ТЕЦ Бобов дол
ТЕЦ Бобов дол / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив
ТЕЦ- Бобов дол ще плати 15 000 лева по наказателно постановление от РИОСВ- Перник, след като Административен съд- Кюстендил потвърди решение на Районен съд- Дупница и отхвърли жалбата на ръководството на топлоцентралата.
 
ТЕЦ- Бобов дол не е изпълнил задължението по Комплексното си разрешително- да извършва непрекъснати измервания на обема на димните газове, преминаващи през изпускащо устройство /ИУ/ №1, включително и при авария или спиране на Сероочистващата инсталация. Нарушението е установено при проверка от експерти на РИОСВ- Перник на 16.04.2018г.

“В централата е установено, че работи ЕК №2, който видно от отразеното в дневника на дежурния инженер е запален на 08.04.2018г. в 23.25ч. Операторът не извършва  измерване на скоростта на газовия поток, тъй като е констатирано, че скоростомера на ИУ №1 не работи от 04.04.2018г., поради което и не извършва непрекъснати измервания на обема на димните газове. Не се генерират данни, които да се съхраняват в РНD /система за съхраняване на процесните данни/”, пише в мотивите по делото. 
 
Дарик- Кюстендил