Кампания Смет за пътуващ театър
Кампания Смет за пътуващ театър / Дарик- Кюстендил
Кампания „Смет за пътуващ театър” организира Обединен детски комплекс, със съдействието на Община Кюстендил. Тя е в подкрепа на младите кюстендилски театрали от школата на ОДК. Трупата, с ръководител Ани Кръстева вече представи достойно града ни на два престижни фестивала, с 3 пиеси, които могат да се гледат безплатно на 3, 17 и 29 май в общинския театър.

Безплатни представления от театралната школа на ОДК
Дарик- Кюстендил

Младите театрали имат покана за участие в Националния ученически театрален фестивал „Климент Михайлов”, от 9- 16 юни в Русе. Те търсят съдействие от кюстендилци, всички фирми и институции, като молят- НЕ ЗА ПАРИ, А ЗА СМЕТ.

Кампания Смет за пътуващ театър
Дарик- Кюстендил

Пункт за събиране на отпадъци ще бъде организиран на 19 май, от 9 ч. на цирковата площадка. Събраните средства ще бъдат използвани за участие във фестивала.

„Молим Ви да се включите в кампанията, като ни донесете хартиени отпадъци, пластмасови бутилки и капачки, кутии, желязо и найлони. Не молим за пари-донесете ни боклук. В замяна подаряваме три безплатни представления за малки и големи.
Първите боклуци вече са събрани, благодарение на една фирма. Децата сами си ги натовариха и предадоха. Започнаха да дрънкат паричките в касичката за фестивала. Благодарим за помощта на всички от първия ден”, разказа за Дарик ръководителят на театралната трупа към ОДК- Кюстендил Ани Кръстева.

Кампания Смет за пътуващ театър
Дарик- Кюстендил

Кампания Смет за пътуващ театър
Дарик- Кюстендил
 

Кампанията „Смет за пътуващ театър”, която е подкрепена от кмета Петър Паунов, ще бъде представена на пресконференция след първото представление- подарък за кюстендилци на 3 май.
 
 
 
Дарик- Кюстендил