Лято през август
Лято през август / netinfo
Продължават заниманията в една от най-предпочитаните от децата форми от Програмата за лятна работа на Обединен детски комплекс „Детско лято 2017“ – летния театрален курс, с ръководител Ани Кръстева. Курса посещават над 70 деца, които са разпределени в три групи – една за начинаещи и две за напреднали.
Театралният курс ще завърши с  продукция на 11 август, от 17:30 часа. Децата ще представят спектаклите „Рожден ден“, „Саниране“ и „Маршрутка“. И през тази година, Ани Кръстева ще представи малките любители на театралното изкуство, като артисти, сценаристи и режисьори.

Лято през август
netinfo

Рок- училище за китаристи стартира в ОДК на 1 август, в 10:00 часа. В продължение на месец, Бойко Малинов ще запознава децата с появата и развитието на  рок музиката и с основните техники и начини на изпълнение на китара.

От 17 до 27 август, 65 деца от театралната школа, школата по изобразително и приложно изкуство и ДЮТА „Кюстендилче“ към ОДК, ще вземат участие в Програмата за творчески ваканции „Хайде да творим заедно“ на Националния дворец на децата – лагер на море в с. Кранево и с. Равда. Творческата ваканция е награда за децата от клубовете и школите към ОДК, отличени в национални и международни инициативи от Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на МОН.
 
ОДК- Кюстендил