Таня Стефанова от турнир на лагер и с поглед към ЕП
Таня Стефанова от турнир на лагер и с поглед към ЕП / Личен архив

Таня Стефанова от кюстендилския клуб по таекуондо "Форс 1992" заминава за тренировъчен лагер с националния отбор- мъже и жени, който ще се проведе от днес до петък в Ботевград. В него ще участват и националите на Словения и Сърбия. Кюстендилката е единствената национална състезателка в категория- жени, която е републиканска шампионка на България, в лагера ще участват още Виктория Костадинова от Дупница и още едно момиче, което Таня Стефанова победи на републиканския шампионат.
Подготовката на Стефанова е насочена към Европейското първенство в Азербайджан през май. Таекуондист №1 на Кюстендил се завърна от силния международен турнир "Словения оупън", където направи две силни срещи, в олимпийската категория до 57 кг. Таня Стефанова надигра с 20:1 състезателка от Хърватска, но отстъпи с 4:5 пред друга таекуондистка от Хърватска- най- силната европейка в категорията, двукратен европейски шампион и бронзов медалист от Олимпиадата в Пекин и от Световно първенство.

Таня Стефанова от турнир на лагер и с поглед към ЕП
netinfo

"Водех с 2:0 след първите два рунда, но отстъпих в третия. Може би не си повярвах, че мога да я победя. Съдиите също показаха, че уважават по- титулувания състезател, като й зачетоха два удара в гърдите. Надявам се на нова среща с нея на европейското", каза Таня Стефанова за Дарик. Тя е влизала два пъти в тройката на най- добрите спортисти на Кюстендил.
Като треньор на националния тим в Словения беше и треньорът на Таня и кюстендилския "Форс 1992" Красимир Стоименов. В турнира участва и Мирела Христова, но тя загуби в първата си среща при девойките.

Таня Стефанова от турнир на лагер и с поглед към ЕП
netinfo

Валентин Крумов от "Гладиатор"- Дупница спечели сребърен медал, въпреки че извади коляно още на първа среща, но му бе дадена лекарска забрана на финала. Дупнишката школа бе представена още от Виктория Костадинова и Митко Джорджев.