Таекуондо елитът се събра в Кюстендил
Таекуондо елитът се събра в Кюстендил / netinfo

Старши треньорът на кюстендилския таекуондо клуб "Форс 1992" Красимир Стоименов ще участва с националния отбор мъже, за предстоящия на 3- 4 април силен международен турнир в Германия. Той отстъпи на провелите се преборвания от Димитър Михайлов, но и двамата показаха много добра форма. Срещите се проведоха в зала "Осогово", след Републиканското първенство за младежи и девойки.

Това бе 11- то издание на турнира в Кюстендил, който по традиция е около празника "Кюстендилска пролет". Състезанието откри кметът Петър Паунов, който получи плакет от президента на Българската федерация по таекуондо. Участваха 70 състезатели от 10 клуба от страната, поради лошото време част от участниците не пристигнаха, включително и от съседна Македония, обобщи президентът на кюстендилския клуб и негов главен треньор Бисер Христов.

"Сунг- ри Атлантик" от Ботевград спечели титлата в отборното подреждане, пред "Ахил" и "Класа" от София.

Кюстендилският клуб "Форс" спечели 4 сребърни и 7 бронзови медала. Втори в категориите си се класираха- Виктория Веселинова и Катрин Гинова; Петър Георгиев и Кристиян Янев. С бронз се окичиха- Слав Чернев, Димитър Диков, Ради Коев, Захари Захариев, Филип Иванов, Айрън Рамадановски и Даниел Георгиев.

Теодор Георгиев от "Гладиатор"- Дупница спечели златото в категория до 68 кг. Сътборникът му Кристиян Димитров е втори при 55- килограмовите.