Съвременна Москва се представя в Кюстендил
Съвременна Москва се представя в Кюстендил / Влади Владимиров

Изложба "Съвременна Москва" откриха във фоайето на театъра в Кюстендил кметът на общината Петър Паунов и директорът на Московския културно- информационен център в София Борис Громов. Тя ще може да бъде видяна от гражданите и гостите на града до 18- ти януари.

"Много се радвам, че официалното начало на културния календар на Кюстендил за тази година стартира с една изложба, която прави дебюта в пълния си формат тук. Показваме солидните връзки и партньорството с правителството на Москва. Москва и в исторически, и в личен план за всеки българин, кюстендилец значи много. Започваме поредните стъпки в културен план, които надявам се ще се пренесат в бъдеще  в още по- сериозно партньорство в инвестиционен и работен  план. Кюстендил е винаги с отворени сърца и врати за вас", заяви при откриването кметът на Кюстендил Петър Паунов.

На фотоси може да се види, както стара, така и съвременна Москва. Показани са и книги, които се издават с подкрепата на правителството на Москва, книги- нужни за развитието на обществото, обясни Борис Громов.

"Няма такива два народа на планетата земя, които да са толкова близки и свързани, като българския и руския народ. Връзката е хилядолетна, претърпяла различни епохи. Връзката е неформална, искрена, на генна основа. Колкото повече пътуваме из България, толкова повече се убеждавам, че българи и руснаци са били, сега са и ще бъдат заедно", коментира директорът на  Московския културно- информационен център в София.