Съветниците в Кюстендил гласуват за нов председател и нова облигационна емисия
Съветниците в Кюстендил гласуват за нов председател и нова облигационна емисия / Дарик- Кюстендил,архив

С тайно гласуване, общинските съветници в Кюстендил ще гласуват за нов председател, след като по ротационния принцип, изтече 6- месечния мандат на Иван Андонов. По информация на Дарик, за поста се спрягат имената на адвокат Михаела Крумова от ГЕРБ и на инж. Стоян Стоилов от БДЦ.
Изборът е първа точка в дневния ред от днешното заседание, което започва в 14 ч.
Съветниците ще избират из между два варианта на оферти за теглене на нов облигационен заем на община Кюстендил. Кметът Петър Паунов обяви в началото на април, че целта е да бъде покрит стария заем, като се постигнат по добри лихвени и други условия с новата емисия.
"Ще бъдат спестени на годишна база 20 000 лв. Няма да има ипотеки на имоти, намалява се и размера на особения залог", заяви Паунов. Емисията ще е в размер на остатъка от досегашната- 9 516 000 лв.
Предстои обсъждане и на изпълнението на бюджета и сметките за средствата от Европейския съюз за 2015. Като нова докладна в дневния ред влиза за гласуване и Правилника за работа на обществения защитник / омбудсман /, в който се залагат и условията, на които трябва да отговарят кандидатите за поста.
Спортен комплекс „Осогово"Кюстендил да бъде захранен с гореща минерална вода и да се ремонтира и възстанови сауната там , предлага съветникът от АБВ Валери Райчев.