Съветниците в Кюстендил дадоха училищни бюфети на Ученическо хранене и минерална вода на два хотела
Съветниците в Кюстендил дадоха училищни бюфети на Ученическо хранене и минерална вода на два хотела / Дарик- Кюстендил,архив

Общинските съветници в Кюстендил подкрепиха докладната, с която Общинско предприятие "Ученическо хранене" поема стопанисването на бюфетите на 4 училища през новата учебна година. Помещенията им се предоставят безвъзмездно.Става дума за бюфетите в ПМГ, 1- во ОУ, 4- то ОУ и 5- то ОУ.
Съветникът Младен Ризов постави на дискусия въпроса, дали това решение е правилно и дали причината е неправилното хранене на децата?
Кметът Петър Паунов отговори, че има писмо от директорите на тези 4 училища, които искат да работят с "Ученическо хранене", дали защото са оценили работата на предприятието или, защото няма частен интерес. Там, където има частен бизнес, общината не се намесва, каза Паунов и даде пример с общинския плаж.
Почивният дом на БДЖ и семеен хотел на ул. "Демокрация" № 58 в града получиха разрешително за ползване на минерална вода от Общинският съвет. Национална компания "Железопътна инфраструктура" ще полза за почивния й дом в Кюстендил по 12 147 куб.м. годишно топла вода, с денонощен разход до 33, 28 куб. м. Семейният хотел ще разполага с денонощен разход от 6, 6 куб. м. минерална вода.
Центърът за настаняване от семеен тип "Сияние" в кв. "Герена" вече ще може да приема и младежи, над 18 години. Капацитетът му ще е за 8 деца и 8 младежи, реши още ОС- Кюстендил.