Съдът казва за законността на паяка в Кюстендил до 30 дни
Съдът казва за законността на паяка в Кюстендил до 30 дни / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил

Представители на ДАИ- Кюстендил не се явиха на съдебното заседание в Административен съд- Кюстендил, по делото за законността на заповедта за спиране от движение на репатриращия автомобил- паяк на община Кюстендил.  От името на общината се яви старши юрист Гергана Лумбарска. Делото е по жалба срещу заповедта на ДАИ на кмета на общината Петър Паунов.

"Моля да уважите жалбата и да отмените заповедта на началника на ДАИ- Кюстендил, от 21 април 2012 година. Съображенията ни са изложени писмено", каза Лумбарска.

Делото е изяснено от фактическа и правна страна, заяви съдия Иван Демиревски. Той изиска от представителя на общината препис от талона на "паяка", от където да е видно неговото тегло.

Теглото на репатриращия автомобил е определящо за необходимостта от издаване на лиценз за дейността му.

На въпрос- как ще коментира отсъствието на представители на ДАИ, съдия Демиревски отговори- "Те са редовно призовани, не се явиха, не изпратиха представител. Преценили са, че ще се ползват от писмените доказателства по делото. Съдът ще се произнесе с решение съгласно законовия срок от 30 дни, съобразно събраните писмени доказателства".

Относно факта, че 6- месечният срок за спиране от движение на паяка, фиксиран в заповедта е изтекъл и има ли значение за делото това, съдия Иван Демиревски отговори лаконично- "съдът ще се произнесе по всички въпроси със законния си акт".