Съдът даде 3 години затвор на Петър Енчев за изнасилване на майка му
Съдът даде 3 години затвор на Петър Енчев за изнасилване на майка му / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Три години лишаване от свобода присъди Районен съд- Кюстендил за Петър Енчев, като го призна за виновен в изнасилване на майка му Славка Иванова и нанасяне на средна телесна повреда, като е извършил акта скачайки върху нея с коленете си. Председател на съдебния състав бе съдия Мая Миленкова. Тя допълни, че на Енчев ще му бъде приспаднато от присъдата, времето през което е бил с постоянна мярка "задържане под стража", от 21.12.2011 г. до 30.01.2013 г. и "домашен арест", от 30.01. 2013 г. до 27.08. 2013 г.
Присъдата може да се обжалва в 15- дневен срок пред Окръжен съд- Кюстендил. Един от адвокатите на обвиняемия Антон Сираков заяви пред Дарик, че защитата ще се възползва от тази законова възможност. Според него, присъдата е в резултат и на погрешно формулираното обществено мнение по случая.
Сираков и колегата му Драгомир Марков пледираха- невинен. Подсъдимият Петър Енчев, каза пред съда, че поема вината за половия акт. "Съжалявам и жестоко се разкайвам за случката, но съм невинен по повдигнатото обвинение за изнасилване и нанасяне на средна телесна повреда", заяви обвиняемият, при правото си на последна дума.
Прокурор Албена Разсолкова поиска Енчев да бъде признат за виновен по повдигнатите обвинения, за които закона предвижда затвор от 3- 15 години.
"Нито едно от престъпленията не е доказано, само майката ги твърди. Всички останали доказателства я опровергават. Т. нар. изнасилване не доказва насилствени действия. Няма физически увреждания", пледира адвокат Марков.
"Съжалявам, че ще говоря сурови неща за една майка и то починала, но отношението и към подсъдимия трудно може да се нарече майчинско. Той е отгледан от баба му и дядо му. Това обяснява и картината на кръвосмешението- не е свикнала да го гледа като син. Тя решава да му причини сериозни затруднения, защото не може да му прибира парите. Виждала е в сина си млад мъж. Да, кръвосмешението е морално укорим акт, но не става дума за изнасилване", каза пред съда адвокат Антон Сираков.