Даниела Петрова и Иван Демиревски
Даниела Петрова и Иван Демиревски / Дарик- Кюстендил
Комисията по атестирането и конкурсите към ВСС допусна до участие в конкурса за председател на Административен съд- Кюстендил и двамата кандидати- Даниела Петрова и Иван Демиревски. Все още няма обявена дата на събеседването пред ВСС.
Конкурсът се налага, заради изтичане на втория 5- годишен мандат на председателя Галина Стойчева.
Съдия Даниела Петрова е зам.- председател на Административен съд- Кюстендил от 2015 година. Тя работи в съда от създаването му на 15.02.2007 г. Има над 18 г. юридически стаж, от тях- 1 година в Окръжен съд- Кюстендил и 6 години в Районен съд- Дупница.
Съдия Иван Демиревски също работи в Административен съд- Кюстендил от създаването му преди 10 години. Той има над 18 години юридически стаж. Преди работата си като съдия е бил главен юрисконсулт на Митница Кюстендил.
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет определи дати за провеждане на събеседване с допуснатите кандидати в процедури за избор на административни ръководители на 16 Административни съдилища в България. Двамата кандидати за председател на Административен съд- Кюстендил ще се бъдат на събеседване пред ВСС на 21 март, празникът на Кюстендил.
 
Дарик- Кюстендил