Съдбата на ФК Велбъжд се решава днес от УС?
Съдбата на ФК Велбъжд се решава днес от УС? / netinfo

Изпълнителният директор и изпълняващ длъжността председател на УС на общинския ФК "Велбъжд" Виктор Янев тази вечер отново ще депозира своята оставка пред съвета.

"Трябва да вземем кардинални решения дали клуба ще продължи да съществува, при тази структура, ръководство и спортно- технически щаб. Ще се оттегля, когато се вземе окончателно решение за финансирането на клуба", заяви в интервю за Дарик Виктор Янев. Според него финансирането на отбора трябва да продължи, но при ново ръководство. / Чуй 1/

Виктор Янев категорично застава зад старши треньора Росен Илков. "В нашата държава най- лесно е да се смени треньора, по- трудно е да се направи точен анализ на ситуацията. Много трудно се гради отбор за 2- 3 месеца, а и ние не сме поставяли цел- влизане в "Б" група. Илков е треньор с добра преспектива, качествен, но не казвам безгрешен. И той има от части вина за представянето на отбора, с грешки при мотивация, прибързани смени и реакции", коментира още Виктор Янев. / Чуй 2 / "Малка част от феновете искат оставката на ст. треньора, но те не разбират от футбол", допълни Янев.

Изпълнителният директор отдава отпадането от турнира за Аматьорската купа и на психологическия натиск не само върху ръководството, но и върху играчите. Той ги поздрави за характера проявен по време на мача в Костинброд.