Събитията за празника на Дупница ще продължат цяла седмица
Събитията за празника на Дупница ще продължат цяла седмица / netinfo

Събития посветени на празника на Дупница - 19 октомври ще се проведат от 16 до 25 октомври. Те се организират от община Дупница.  Честванията започват  на 16 октомври с изложба „Родна Дупница и красотите на Рила планина" на Иван Попов, същият ден ще бъде организиран автобазар, а в 19 часа рок групи от Дупница ще дадат старт на офроуд състезание, домакин на което е Дупница.

Празникът на града - 19 октомври ще започне с тържествена сесия на ОбС, в 11 часа е премиерата на ДТ „Невена Коканова" - „Приказка за калпаците", за същия час е предвидена и изложба „Строители на съвременна Дупница. Хроника на дупнишкото местно управление". В 12 часа в храм Св. Георги Победоносец ще бъде отслужен водосвет за здраве. Празникът ще завърши с концерт на тримата славянски тенори - Любомир Дяковски, Григорий Полищчук и Константин Янков.

На 24 и 25 октомври в Дупница ще се проведе международен хоров фестивал. Откриването е в 18 часа в салона на театъра, а закриването е на следващият ден в 11 часа с концерт в храм Св. Георги Победоносец. Седем хора от България и един от Гърция ще се включат във фестивала. Той ще се проведе със съдействието на Българския хоров съюз и акад. Валентин Бобевски.Участниците ще получат специално изработена статуетка, която ще е запазеният знак на фестивала, който организаторите се надяват да стане традиционен.