/ Община Кюстендил
Феерия от нежност, емоция и изящество - с впечатляващ спектакъл за 57-ма поредна година бе избрана “Девойка Кюстендилска пролет“, съобщиха от Общината.

Община Кюстендил

За символ на града и нежната стъпка, с която идва пролетта, младостта и новата надежда в Кюстендил бе избрана Леа Йорданова под номер 11, а нейни подгласнички са - Нилана Колевска, под номер 10 - първа подгласничка и Милана Станкова, под номер 14 - втора погласничка.

Избират новата „Девойка Кюстендилска пролет“

Победителката и нейните подгласнички бяха избрани от компетентното жури от доказани професионалисти в състав: легендарният водещ на цяла плеяда предавания – Ники Кънчев, телевизионният продуцент и сценарист - Владина Цекова, кастинг режисьорът и собственик на Star Box Casting - Милена Калева, журналистът и писател Магдалена Гигова и лицето на новата генерация в модната индустрия и собственик на CodeFashionTV - Анжела Бонева.
 
Церемонията по избора бе съпроводен от впечатляващ спектакъл, чийто водещ бе един от любимите образи от телевизионния екран и родния радиоефир - Димитър Павлов.

Невинна красота и чар: Вижте претендентките за „Девойка Кюстендилска пролет“ (ГАЛЕРИЯ)

Кюстендилци и гости на града имаха възможност да се насладят на палитрата от красиви фолклорни изпълнения на пленителната Деси Добрева, както и на изпълненията на едни от най-популярните рап изпълнители сред младата аудитория в България - FYRE, който гостува заедно с DJ THEO.

Община Кюстендил

Община Кюстендил

Победителката в конкурса Девойка „Кюстендилска пролет“ 2024 получава от Община Кюстендил парична награда в размер на 1500 лв., а двете ѝ подгласнички получават награда в размер на 900 лв.

Община Кюстендил

Община Кюстендил

Безплатен шофьорски курс от Учебен център„Тандем“, който връчи Боян Ангелов - управител и ръководител учебна дейност. Всички участнички получават подарък от Община Кюстендил - цветни букети, изработени от флориста Наси Главшина, ежедневни и официално тоалети, изработени от шивашко ателие „Мари Нитас“-Кюстендил, официално обувки, изработени от фирма „Весика“ - Кюстендил, спортни обувки, изработени от фирма „Ste&Me” - Кюстендил, професионален грим, дело на Китна Спирова и професионални снимки от фотографите Борислав Данчов и Владислав Чанев.

Община Кюстендил

Община Кюстендил

Участничките получават още ваучери за 20% отстъпка на шофьорски курс от Учебен център „Тандем“, както и безплатна процедура на стойност 50 лв. от Студио за лазерна епилация Hairless.

Община Кюстендил

Община Кюстендил благодари на всички, спомогнали „Кюстендилска пролет“ 2024 г. да се превърне в едно от най-значимите и вълнуващи събития на територията на страната.

Красотата на българката: Кандидатките за „Девойка Кюстендилска пролет“ в носии (ГАЛЕРИЯ)

Тържествата по случай празника „Кюстендилска пролет” 2024 ще продължат на 21 март, когато ще бъде отбелязан официалният празник на града. От 11:30 часа на площад „Велбъжд“ ще бъде отслужен молебен за здравето на кюстендилци.

Община Кюстендил

Програмата ще продължи с шествие към лесопарк „Хисарлъка“, където на сцена „Базиликата“ ще се състои ритуал по предаването на символите на града. Програмата ще продължи с празнична програма с участието на любимата група на малки и големи - „Тоника СВ“, обичаните от публиката „Виво Монтана“ и кюстендилският Фолклорен ансамбъл „Родолюбие“, както и още множество събития.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня