Общински театър Кюстендил
Общински театър Кюстендил / Влади Владимиров
Две нови постановки подготвя Общинския драматичен театър в Кюстендил. Едната ще е драматична пиеса, другата е куклена. Премиерите се планират за втората половина на месец септември. Ще има какво да гледат и възрастните ни зрители и най- малките- децата, коментира за Дарик директорът Чавдар Ненов.
Трупата на театъра и младият, и талантлив гост- актьор Явор Борисов от Сатиричния театър вече репетират комедията “Световъртеж”, с автори Жан Жак Брикер и Морис Ласег. Режисьор е Владо Петков.
“Само ще кажа, че французите са известни с тънкото си чувство за хумор, като има много обрати и неочаквани ситуации, има и малко криминале. През септември хората ще се насладят на тази драматизация”, каза в интервюто си за Дарик Чавдар Ненов.
 
“Златка, златното момиче” е куклената пиеса, по българска народна приказка, която подготвя кюстендилския театър. Драматизацията е на Мила Великова- Ряпова. Художествен консултант на пиесата е проф. Румен Рачев. “Целта е да зарадваме децата през новия театрален сезон”, допълни Ненов.

Златка, златното момиче
netinfo

Директорът на театъра в Кюстендил не надява “Световъртеж” да има успеха на предишната пиеса на екипа- “Лавина”, която бе представена и на сцената на Народния театър.

Новият министър на културата Боил Банов се изказа ласкаво и даде за пример кюстендилския театър.
“Да, това е признание, но и задължава много, да не се отпускаме. Трябва да защитиш добрите думи. Надявам се, с качествени постановки и пълни зали, и обновяване на сградата на театъра, да правим добро впечатление на хората, които ни гостуват и най- вече на кюстендилската публика”, заключи Чавдар Ненов.
 
Дарик- Кюстендил