Студенти на ВСУ Черноризец Храбър Кюстендил
Студенти на ВСУ Черноризец Храбър Кюстендил / Дарик- Кюстендил
Студенти на ВСУ Черноризец Храбър Кюстендил получиха дипломи степен бакалавър и магистър на тържествена церемония в парк – хотел Кюстендил.

Студенти на ВСУ Черноризец Храбър Кюстендил
Дарик- Кюстендил



Дипломите бяха връчени от кмета на град Кюстендил  Петър Паунов и в присъствието на проф д-р Павел Павлов,директор на института за обучение на докторанти на ВС, и доц. д-р Йордан Гьорчев, собственик на Международен Славянски Универсистет от Република Северна Македония.На церемонията присъстваха и гости, приятели и близки на дипломантите.

Студенти на ВСУ Черноризец Храбър Кюстендил
Дарик- Кюстендил


Церемонията откри доц. Бойко Соколовски /Мениджър на МЦСП/, който анонсира нови специалности , които ще станат факт през месец март с новата кандидат- студентска кампания  и развиване на професионалното обучение в центъра.
„Искам да благодаря на всички вас, за това , че избрахте да се обучавате в нашия университет, за нова, че ни повярвахте.Дипломите са ключ към една нова врата, която ще ви се отвори в живота, а знанията и уменията, които придобихте тук ще са ви полезни в живота. Пожелавам ви успех в по- нататъшното обучение“, поздрави абсолвентите доц. Бойко Соколовски.
Д-р Павел Павлов,директор на института за обучение на докторанти на ВС,също акцентира върху гъвкавото обучение и възможностите за откриване на  нови специалности в центъра.

Студенти на ВСУ Черноризец Храбър Кюстендил
Дарик- Кюстендил


„За мен е чест и удоволствие да съм на поредното връчване на дипломи в Кюстендил.Един град, който е не само много хубав, но и много буден.Това е едно от местата, което ръководството на ВСУ много цени, ние се гордеем, че кмета Петър Паунов и доц. Соколовски   и други хора, които работят за благото на града са наши възпитаници.
Искам да предам поздравленията на президента на университета доц.Красимир Недялков и на ректора проф. Петър Христов, на академичното ръководство и пожеланията тук центъра да продължи да се развива, да се обогатява с нови специалности и нови форми на обучение.Защото ключа е в знанията, без тях не можем да отговорим на предизвикателствата на съвременния свят.Много разчитаме, че и вие ще подскажете кое ще представлява интерес и ние ще реагираме на всички възможни форми на обучение, като тръгнем от професионалното, бакалавърското обучение, магистратури, за тези които искат и докторски степени.И в момента правим много обучения, специализации и провеждаме различни курсове“, заяви д-р Павел Павлов .

Студенти на ВСУ Черноризец Храбър Кюстендил
Дарик- Кюстендил


Дипломите на абсолвентите връчи кмета Петър Паунов, който също ги поздрави:
„Огромна чест е да стоя пред вас, аз бях сред първите випуски на университета.Времена на предизвикателства са ,затова съм много щастлив, че сте могли да споделите опита на ВСУ.От този ден нататък вие в обществото ще  сте мярка за стил и еталон за етика, умения и познание.Ще налагате нови стандарти, стандарти на предизвикателства“, заяви пред абсолвентите Петър Паунов.
 
През 2001 г. ВСУ получава първата си институционална акредитация за срок от 5 години. На 27.07.2006 г. ВСУ "Черноризец Храбър" получава повторна институционална акредитация от Националната агенция за оценяване и акредитация (НАОА) към Министерския съвет на Република България с максимална оценка "Много добър" за срок от 6 години. През 2013 г. университетът отново е институционално акредитиран от НАОА за максималния 6-годишен период с една от най-високите оценки в страната. На 13.06.2019 г. Варненският свободен университет „Черноризец Храбър" получи четвърта институционална акредитация за максимален 6-годишен период с оценка 9.21 при най-високата възможна 10. Документът се издава от Националната агенция по оценяване и акредитация. Оценката е сред най-високите давани на висшите училища у нас.
Високата акредитационна оценка на висшето училище е в отговор на усилията за непрекъснато подобряване на качеството на образованието и адаптирането на учебните програми и подготовката на студентите към динамичните условия на пазара на труда. Тя гарантира високото качество на академичния продукт и стратегическото развитие на научно-изследователската дейност.
Високата акредитационна оценка, престижните знаци на Европейската комисия за качество на образователния процес - DS Label, за прилагането на Европейската система за натрупване и трансфер на кредити - ECTS Label и за постижения в областта на научните изследвания – HR Logo, са доказателство, че Варненският свободен университет е конкурентен в европейското и световното образователно пространство.