Методи Чимев- кмет на Дупница
Методи Чимев- кмет на Дупница / netinfo
1,3 млн. лв. са предвидени за изграждане на нова детска градина и ремонт на ОУ „Неофит Рилски“ в Дупница. На заседанието на ОбС в петък ще трябва да бъде взето решение за поемане на ангажимент за осигуряване на устойчивост по проекта, по който ще бъдат изградени и ремонтирани учебните заведения. Общата сума предвидена за подобряване на образователната инфраструктура е 1,3 млн. лева с ДДС.

1,1 млн. лева са за детската градина, като в тази сума е включено цялостното изграждане, обзавеждане и оборудване на новата детска градина, която трябва да бъде изградена в жк. “Бистрица”. Предвижда се там да бъдат обособени 4 детски групи и една яслена. Припомням, че теренът беше купен за 350 000 лв.

Останалите 200 000 лв. са за спортния салон на ОУ "Неофит Рилски", който не се използва от 20 години, заради забрана от Регионална дирекция за национален строителен контрол. Предвижда се премахването на постройката и изграждането на нова, необходима за нуждите на училището.

От докладната записка входирана в ОбС Дупница става ясно, че към момента община Дупница има подписани споразумения за финансиране и реализация на две проекти предложения включени в списъка с основни проекти в Инвестиционната програма по ОП "Региони в растеж", третият проект е за подобряване на образователната инфраструктура, а именно изграждане на ново детско заведение и ремонт в ОУ "Неофит Рилски".
 
Дарик- Кюстендил