Полицията е на входа на ромския квартал в Кюстендил
Полицията е на входа на ромския квартал в Кюстендил / netinfo
Трима ранени след стрелба и бой в ромския квартал на Кюстендил
97688
Трима ранени след стрелба и бой в ромския квартал на Кюстендил
  • Трима ранени след стрелба и бой в ромския квартал на Кюстендил
Трима души са ранени, а шестима - в ареста, след конфликт в ромския квартал на Кюстендил. Спорът избухнал между членове на фамилиите Гольовци и Ропотамци.

Инцидентът е възникнал снощи около 23.00 ч. Произведени били дори изстрели с огнестрелно оръжие. Конфликтът е овладян. РУ-Кюстендил продължава работата по случая, потвърди за Дарик говорителят на ОД МВР-Кюстендил Катя Табачка.

Шестима роми са задържани след конфликта в кв. Изток

Първоначално са задържани двама млади мъже - на 21 и 24 години. Днес са арестувани още четирима души, научи Дарик. Така арестуваните с полицейска заповед заради конфликта стават общо шестима. Полицията е иззела и две незаконно притежавани оръжия. Следствените действия продължават.
 
Пострадали са мъж, жена и 14-годишно дете. Мъжът, който е участник в сбиването, е с наранявания от нож. Жената е с огнестрелна рана в рамото. Тя е 65-годишна и е случайно ранена, прибирайки се към дома си. По първоначални данни няма опасност за живота им.
 
Детето е по-леко пострадало, с рана на главата. То също е било в близост до инцидента, придвижвайки се с колело.
 
Конфликтите между Гольовци и Ропотамци в Кюстендил са постоянни

По информация на Дарик повод за напрежението е станала демонстрация с нов автомобил и размяна на реплики в центъра на кв. Изток.

По случая вече е образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда, съобщиха от Районна прокуратура-Кюстендил. Вероятно в процеса на работа ще се прецизира и друго обвинение, най-вероятно и за хулиганство. По случая е уведомен дежурен прокурор, води се разпит на свидетели.